Για την εύκολη ανάγνωση σε κινητά, κάντε διπλό ταπ στην περιοχή της σελίδας που σας ενδιαφέρει.

Ψαλμωδία, αγριόχοιρος, αίγαγρος, φαράγγι

                                                                                  22 Μαι 2016    
Savvas Hiker

Στο βουνό χτες ψυχή. Που είναι όλοι αυτοί που αγκομαχάνε μέ θέρμη στα μονοπάτια; Το μετεωρολογικό δελτίο έλεγε για έντονα καιρικά φαινόμενα από αργά το απόγευμα και μετά. Όμως, όλη μέρα δεν συναντήσαμε άνθρωπο.

Άνθρωποι που βάζουν την ύπαρξη τους σε ρίσκο, ροβολώντας σε πέτρες και βουνά, εξαφανίστηκαν προληπτικά ώρες ολόκληρες πριν την έλευση του καιρού; Είναι από τις απορίες που έχω στο βουνό κατά καιρούς, και προφανώς δεν θα λυθούν ποτέ.

Έφτασε έξη η ώρα το απόγευμα. Βγάλε φωτογραφίες εδώ, κοίτα εκεί, πέντε ώρες πορεία κόντεψαν να γίνουν οκτώ.
Ταξίδι παράλληλα πάνω από το φαράγγι, από Πανός για Ταμίλθι. Τα σύννεφα μαζεύτηκαν μαύρα κάτω στη Θοδώρα, σκοτεινιάζοντας τις ράχες σταχτί καφέ. Ησυχία. Ο καιρός μαζεύεται κι άλλο.

Ξαφνικά ακούστηκε μια ψαλμωδία τρεμάμενη από τον αέρα στο φαράγγι, απο γυναικεία φωνή κάτω, πέρα, στη Μονή Κλειστών. Απέναντι στο φαράγγι, ένας αγριόχοιρος γρύλισε μανιασμένα. Ένα μικρό αγριόγιδο βέλαξε χαμηλά στον γκρεμό.
Μια εικόνα άγριας ομορφιάς με τόσο μεγάλη σύνθεση. Η μαυρίλα, οι ψαλμωδίες, ένας αγριόχοιρος, ένας αίγαγρος, ένα φαράγγι.

Σκηνές, εικόνες, σαν βουκολική αφήγηση σε υφαντό τοίχου, που δεν προλαβαίνει καμμιά κάμερα να συλλάβει. 

___

2 comments:

  1. ε οχι και ψυχη.Ανεβηκα απο μελια κατευθειαν κυρα κατεβηκα φυτωριο,ανεβηκα κακη ραχη (χαθηκα παλι μες την ομιχλη-στιγμα gps χαρτης και οκ)χε χε σκιπιζα μπαφι τελεφερικ μελια.Δεν συναντησα ανθρωπο στο δε μπαφι γυρω στις μιαμιση ειχε 4 αυτοκινητα.Σημερα η διαδρομη για λοιμικο θυμιζε γεναρη με πολυ ομιχλη αραια ψιλοβροχο και σε καποια σημεια κοντα στη μολα απομειναρια απο χαλαζι.Απο μπαφι μεχρι τα900 μετρα στο δρομο ορατοτης μηδεν.Μια διαφορετικη μερα μαη

    ReplyDelete
  2. Πάντα τέτοια φίλε Γιάννη!

    ReplyDelete