Για την εύκολη ανάγνωση σε κινητά, κάντε διπλό ταπ στην περιοχή της σελίδας που σας ενδιαφέρει.

Που είναι το κιόσκι... οέο;

7 Ιουν 2016   
Ανδρέας Μ.

 
 
    Στην παραπάνω φωτο. To "μπαλκόνι" στο Μεσιανό Νερό. Παρεμπιπτόντως, πριν τη φωτιά ήταν έτσι όλη η Πάρνηθα. Δεκάδες χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων τέτοιας εικόνας. Να χάνεσαι στην ομορφιά και να μη θέλεις να φύγεις.
 
    Το γνωστό κιόσκι στο Μεσιανό Νερό, σας αρέσει; Τι, δεν το βλέπετε;
 
    Αρχικά βρέθηκε κατεδαφισμένο με τα υλικά χύμα ένα γύρω, με τα χιόνια φέτος. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και τα υλικά. Όσους και να ρώτησα στην ορειβατική κοινότητα, ουδείς γνωρίζει κάτι σχετικό.

    Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην άλλη πλευρά της Πάρνηθας, στο Πλάτωμα της Γιαννούλας, ένα από τα "μελανά" σημεία στη Δυτική Πάρνηθα. Κάποιος, πιθανόν ιδιώτης πιθανόν ο Δήμος, δεν γνωρίζω, έβαλε τον χειμώνα ένα πάγκο από τους γνωστούς. Μετά από ένα μήνα πουθενά ο καινούργιος και ωραίος πάγκος.

     Βέβαια, εκείνο το σημείο έχει ειδική προϊστορία.
     Παρόλο που απέχει από τον πλησιέστερο δρόμο περί το ένα δεκάλεπτο κάπως δύσκολης πρόσβασης για τους αμύητους, βρίσκεις παλιά ίχνη και νεότερα σκουπίδια από "ελεύθερη" θερινή κατασκήνωση, μέχρι και σπασμένα πολυεστερικά κομμάτια από πρόχειρη παιδική χαρά. Αλλά και όχληση και σκουπιδαριό που υφίσταται κάθε έτος από το υπαίθριο γλέντι κάποιου συλλόγου Γεωργιανών (ίσως τελευταία Κυριακή του Μαϊου).

 Η προσέλευση
 
    Για τους τελευταίους, δεν αρκούν τα σκουπίδια που εγκαταλείπουν. Μέχρι και συσκευασίες(!) από σερβιέτες (σιχαίνεται η άλλη να βάλει στην τσάντα της και... τη συσκευασία;). Άλλα πεταμένα στο χώρο και άλλα πίσω από τους θάμνους σε ακτίνα 50μ προς του Αβράμη ή προς το ρέμα. Μέχρι και τις λαδομπογιές και τα σκουπίδια από ένα σταυρό που πάκτωσαν σε βράχο πριν κανα δυό χρόνια τα παράτησαν πίσω από το βράχο. Αλλά δεν αρκούν αυτά, ανάβουν καλοκαιριάτικα και μια φωτιά κάτω από τα κλαριά των πεύκων.

     Aναρωτιούνται διερχόμενοι ορειβάτες και άλλοι εκδρομείς κάθε χρόνο τι θα γίνει αν αρπάξουν τα πεύκα και φουντώσουν; Μιλάμε για εποχή τέλη Μάη αρχές Ιούνη.

___

    Βλ και: Καινούριο κιόσκι στο Μεσιανό Νερό
 
    Οι κανόνες στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας