Για την εύκολη ανάγνωση σε κινητά, κάντε διπλό ταπ στην περιοχή της σελίδας που σας ενδιαφέρει.

Η φύση στο θερινό βουνό, ησυχάζει

19 Αυγ 2018    
Savvas Hiker



Περπατούσα στο δρόμο.
Γύρω στα 30μ μακριά, ξαφνικά, ένα ελαφάκι κατέβηκε με φόρα από την απόκρημνη αριστερή οχτιά, που είχε ύψος γύρω στα 4-5 μέτρα, και πέρασε τον δρόμο απέναντι. Εκεί, στην απέναντι άκρη του δρόμου, μισοκρύφτηκε πίσω από ένα δέντρο και με περιεργαζόταν.

Έχει τύχει πολλές φορές διάφορα ζώα, ειδικά μικρής ηλικίας, να κατεβαίνουν ξαφνικά ή να κουτρουβαλάνε στο δρόμο, και περισσότερο σε χωματόδρομους. Τστστσ... πρέπει να τους πει κανείς τίποτα! Ας πούμε, πρόπερσι, πλησιάζοντας από βόρεια τη διάβαση της Μποντιάς, μπροστά μας γύρω στα 20-30 μέτρα κουτρουβάλησε μέσα στο δρόμο ένα μικρό αγριογούρουνο. Ζήτημα να ήταν χρονιάρικο. Αμέσως, από ένα θάμνο στην κορυφή της οχτιάς από όπου είχε πέσει, ξεπρόβαλε το κεφάλι της μάνας του και του άρχισε τα αγανακτησμένα γρυλίσματα. Τρομάξαμε και κρυφτήκαμε πίσω από ένα δέντρο, που για καλή μας τύχη ήταν και χαμηλά φουντωτό. Το γουρουνάκι αλαφιασμένο, αγκομαχούσε για κανα λεπτό να ανέβει πάλι επάνω, η μάνα του ορυώταν, τελικά τα κατάφερε και χάθηκαν στο δάσος. Ησυχία πάλι. Έτσι βγήκαμε και εμείς από την κρυψώνα. Τελικά, το όλο περιστατικό μας φάνηκε πολύ κωμικό και γελάγαμε για καμια ώρα.

Επιστρέφουμε στο ελαφάκι λοιπόν. Κατάλαβα ότι με είχε δει από πριν και κατέβηκε στο δρόμο για να με δει καλύτερα. Σταμάτησα τηρώντας την απόσταση, έβγαλα τη φωτογραφική και ζουμάρησα. Όμως, εκείνη τη στιγμή αποφάσισε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και με αιφνιδίασε. Το βλέπω μέσα στο κάδρο της μηχανής να επιταχύνει παίρνοντας φόρα να ανέβει πίσω πάλι, εκεί από όπου ήρθε, και πάτησα αμέσως το κουμπί για να μη το χάσω. Με αυτές τις συνθήκες, το φωτογραφικό αποτέλεσμα ήταν παρα πάνω από καλό.

Σε άλλα νέα,
να'σου και οι αγριοτριανταφυλιές:




Και μια καστανιά, που κάνει ετοιμασίες για το φθινόπωρο:





Θερινό βουνό, υψόμετρο 1.200μ. Σήμερα θερμοκρασία 24ºC, μέγιστη.


___

Παρνηθα, μεσο βουνο, αγριοτρανταφυλλια, ελαφι, καστανια, θερινο βουνο, καλοκαιρι, αγριογουρουνο