Για την εύκολη ανάγνωση σε κινητά, κάντε διπλό ταπ στην περιοχή της σελίδας που σας ενδιαφέρει.

Κρούσματα κακής συμπεριφοράς στο δρυμό

19 Ιουλ 2016   
Savvas Hiker

κάντε κλικ για το πρωτότυπο ποστ της φωτο


Δεν ξέρω αν η γενικότερη οικονομική, άρα και κοινωνική, κρίση ευθύνεται για όλο αυτό. Όμως είναι γεγονός ότι έχουν αυξηθεί τα ατομικά ή ομαδικά περιστατικά κακής συμπεριφοράς στην Πάρνηθα. Το βουνό που είναι δίπλα σε μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις της Ευρώπης, την Αθήνα.

Αφορμή για τη σημερινή μου αναφορά είναι το σχόλιο/καταγγελία του Κώστα Ηλιόπουλου για μια ακόμη σημαντική ρύπανση, αυτή τη φορά στη Μόλα.

Η μία εξήγηση είναι ότι οφείλεται σε άγρια ζώα που σκορπούν το βράδυ από τους κάδους τα σκουπίδια εκδρομέων που είχαν αφήσει την ημέρα. Όμως, η κατασκευή των συγκεκριμένων κάδων εμποδίζει αυτή την περίπτωση όσο τουλάχιστον δεν υπάρχουν αρκούδες στην Πάρνηθα. Για αυτό, συνήθως, πρόκειται για περιστατικά ξαφνικής ογκώδους και αισχρής κατα τόπους ρύπανσης, κυρίως από ομαδικές δραστηριότητες χωρίς οργανωτική υποδομή, αλλά και σαν καταστροφές, αυτές συνηθέστερα μάλλον από ατομικές ενέργειες, πχ όπως στο κιόσκι στο Μεσιανό Νερό, και όπως πιο πρόσφατα στο κιόσκι σε μια από τις στροφές της Πάρνηθας που είδα πριν δυό βδομάδες περίπου.


κάντε κλικ για το πρωτότυπο ποστ της φωτο

Σημείωση.  Οι φωτο είναι του Κώστα Ηλιόπουλου. Κάνοντας κλικ σε αυτές, ανοίγει η σελίδα της πρωτότυπης ανάρτησης τους.

Ένα άλλο σημείο, ίδιας περίπτωσης. είναι πχ στο "πλάτωμα της Γιαννούλας".

___