Για την εύκολη ανάγνωση σε κινητά, κάντε διπλό ταπ στην περιοχή της σελίδας που σας ενδιαφέρει.

Το γαλατικό χωριό πάει εκδρομή

3 Απρ 2021    
Savvas Hiker  


    Επιτράπηκαν τα Σαββατοκύριακα οι διαδημοτικές μετακινήσεις για άσκηση. Ο κόσμος πηγμένος και πνιγμένος, πήρε τα αυτοκίνητα και εξόρμησε να δεί ουρανό, να εισπνεύσει καθαρό αέρα, να δεί τη φύση που αυτή τη φορά γιορτάζει την Άνοιξη χωρίς εμάς. 

   Οι περισσότεροι δεν ασχολούνται με την πεζοπορία ή άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Παρα το ότι είναι Σάββατο, παρά το ότι τα καταφύγια είναι κλειστά λόγω πανδημίας, η άσφαλτος της Πάρνηθας για ψηλά είχε συνεχή κίνηση χωρίς διακοπή. Ο θόρυβος της κίνησης δεν σταματούσε ούτε δευτερόλεπτο, σκέψου δηλαδή, τι θα γίνει αύριο Κυριακή.  

   Αυτό δείχνει τι θα γίνεται, από πλευράς οδικής κίνησης, και όταν τελειώσουμε με τον κορονοϊό. Γενικότερα η Πάρνηθα, από τα Δερβενοχώρια μέχρι το Τατόι, και από τη Φυλή και τις Αχαρνές μέχρι τον Αυλώνα, τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει γίνει της μόδας. Η μεγάλη οδική κίνηση δημιουργεί προβλήματα και στο βουνό και στους ίδιους τους επισκέπτες. Πρέπει οπωσδήποτε να επανέρθει η συγκοινωνία που ίσχυε παλιά, τουλάχιστον μόνο τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, όμως με ταυτόχρονη απαγόρευση της κυκλοφορίας των ιδιωτικών αυτοκινήτων στα ψηλά του βουνού.

 
























___

   Οι κανόνες στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας

____________