Για την εύκολη ανάγνωση σε κινητά, κάντε διπλό ταπ στην περιοχή της σελίδας που σας ενδιαφέρει. Πάλι με διπλό ταπ η οπτική της σελίδας επανέρχεται στην αρχική όψη.

Μετόχι, ή Τελεφερίκ (κάτω σταθμός) <-> αρχή Χούνης, ή Θρακομακεδόνες

12 Σεπ 2017     ενημέρωση Δεκέμβριος 2017 
Savvas HikerΓενικά

    Η περιοχή Μετόχι είναι μια βασική είσοδος στην Πάρνηθα, με πολυπληθή προσέλευση και διέλευση. Από εδώ ξεκινούν διάφορες πεζοπορικές διαδρομές ανάβασης, αλλά και συνδετήριες προς την αρχή άλλων αναβάσεων και διαδρομών που αρχίζουν από γειτονικές περιοχές. Μια από αυτές τις συνδετήριες, είναι το κομμάτι ανάμεσα στο Μετόχι (από τον κάτω σταθμό του τελεφερίκ) και την είσοδο στο φαράγγι της Χούνης, ή προς/από οποιαδήποτε διαδρομή αφορά τους Θρακομακεδόνες. Μπορεί να γίνει με διάφορες παραλλαγές, άλλη "ανεπίσημη" και άλλη "επίσημη". Εδώ θα παραθέσουμε μια "ανεπίσημη", καθότι περνάει μια πατημένη περίφραξη.

    Η διαδρομή αυτή είναι η συντομότερη ανάμεσα στο Μετόχι ή τον κάτω σταθμό του τελεφερίκ δυτικά, και τη Χούνη ή τους Θρακομακεδόνες ανατολικά, κάτι που εκτιμάται ιδιαίτερα όταν μπροστά μας έχουμε μια ολόκληρη ημέρα αναβάσεων και κακοτράχαλων καταβάσεων, ή όταν επιστρέφουμε κατάκοποι.


Στοιχεία

Τραβέρσα
Μετόχι, ή κάτω σταθμός του τελεφερίκ  <->  Χούνη, ή Θρακομακεδόνες
Ζώνη ύψους  :  490--530
ΥΔμ --
Απόσταση  :  1χλμ
  
ΩΠ  :  20λ (προς Χούνη/Θρακομακεδόνες)
17λ (προς Μετόχι/Τελεφερίκ)
Συντ.Δυσκολίας  : 
4,9/10 (προς Χούνη/Θρακομακεδόνες)
3,6/10 (προς Μετόχι/Τελεφερίκ)


Χάρτες

  ► Η διαδρομή σε αρχείο gpx, για κινητά ή συσκευές με πρόγραμμα ή app GPS

  ► Η διαδρομή σε αρχείο kmz, για πρόγραμμα ή app Google Earth

Γραμμές:
 Καφέ     Τμήμα χωματόδρομου
 Μαύρη     Ορεινό μονοπάτι

 

___

   Βλέπε στα "Χρήσιμα" την πρόβλεψη και την κατάσταση του καιρού, από κάμερες και σταθμούς σχετικούς με την περιοχή της διαδρομής
 
   Οι κανόνες στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας

Savvas Hiker, Παρνηθα, Μετοχι, Χουνη, Θρακομακεδονες, καταφυγια, καταφυγιο, Μπαφι, Φλαμπουρι, καζινο, Μον Παρνες, τελεφερικ, Σκαλακια, βουνο, πεζοπορια, ορειβασια, αναρριχηση, διασωση, σπηλαιολογια, φαραγγοδιασχιση, ποδηλασια, ορεινο, τρεξιμο, πορεια, διαδρομη, μονοπατι, δρομος, συγκοινωνια, λεωφορειο, αναβαση, καταβαση, χαρτης, gps, gpx, περιγραφη, απόσταση, χρόνος, ωρες πορειας