Για την εύκολη ανάγνωση σε κινητά, κάντε διπλό ταπ στην περιοχή της σελίδας που σας ενδιαφέρει.

Καλοκαιράκι

10 Ιουλ 2018    
Savvas Hiker



Στον κάμπο προχτές είχε καύσωνα. Εκείνη την αφόρητη μπίχλα, ζέστης ανακατεμένης με υγρασία που είναι παντού παρούσα τα τελευταία χρόνια. Στο βουνό, στη ζώνη 1.000-1.300μ το θερμόμετρο το μεσημέρι σκαρφάλωσε στο μέγιστο γύρω στους 24-26 ºC ανάλογα την περιοχή, και άρχισε να κατεβαίνει αργά όσο πλησίαζε η δύση. Πάντως, βγήκε μια πορειούλα γύρω στις 3 καθαρές ώρες.

Άραξα λίγο το μεσημέρι και ξεκίνησα την επιστροφή μόλις άρχισαν να μακραίνουν οι ίσκιοι. Παρόλαυτα, και παρόλο που είχα την isodry απλά ριγμένη στους ώμους κάτω από τους ιμάντες, πότισε τόσο με ιδρώτα που προς το τέλος αναγκάστηκα να την φορέσω βρεγμένη μήπως και στεγνώσει λίγο. Γιατί δεν ήμουν σίγουρος αν θα κατέβαινα τόσο νωρίς μέχρι κάτω και την ήθελα διαθέσιμη. Τα δύο λίτρα νερό που είχα μαζί, και ήταν λίγο κάτω από το μισό του φορτίου, έφτασαν οριακά μέχρι λίγο πριν κατέβω στο καταφύγιο, το προσχεδιασμένο σημείο ανεφοδιασμού.




Σε ένα σημείο ψηλότερα από τον δρόμο, ανάμεσα πυροφυλάκιο Μόλας και διασταύρωση για Μόλα, κάποιος έχει βάλει μελίσσια. Απαγορεύονται αλλά (θέλω να) υποθέτω ότι πρόκειται για ειδική περίπτωση, κάποιου σκοπού από το δασαρχείο ή τον φορέα. Τα είδα γιατί, όταν περπατάω σε δρόμο, έχω μια τάση να κόβω τις στροφές. Παλιά χούγια.
Το μέρος, πάντως, είναι άριστο για να παραθερίσουν οι μελισσούλες, και σαν υψόμετρο με ίσκιους και σαν εγγύτητα σε πηγές νερού.




Είπαμε για τις συνήθειες του βουνού στα ραβδιά, αλλά τώρα λόγω θέρους είναι διαφορετικά τα σημεία που τα αφήνουν σε περήφανη έκθεση για τον επόμενο. Το καλοκαίρι πολλοί αρχίζουν και τελειώνουν το περπάτημα μέσα στο βουνό, έχοντας ανέβει με το αυτοκίνητο.



θερμοπληξια, καλοκαιρι, καταφυγιο, καυσωνας, μελισσες, Μολα, Μπαφι, πυροφυλακιο


---